Opbouw les

De les begint met een korte ontspanningsoefening. Daarna volgt een rustige en geconcentreerde opeenvolging van eenvoudige lichaamshoudingen. Tijdens de houding is de aandacht zoveel mogelijk bij de oefening en de adem. De oefeningen met het lichaam worden aan elkaar verbonden door de aandacht voor de adem. Soms ook wordt er een specifieke ademhalings- en/of meditatieoefening gedaan. Aan het eind van de les is er een ontspanningsoefening.

Bij het uitvoeren van de oefeningen gaat het steeds om de eigen ervaring. Er komt geen prestatiedrang bij kijken en hierdoor wordt forceren vermeden. Je leert beter luisteren naar je lichaam en te voelen waar je grenzen zijn. Door als het ware toeschouwer te worden van het lichaam ontdek je waar de energie stagneert en waar het stroomt. Op deze manier verruim je op een zachte manier je grenzen. Geen enkele oefening mag onplezierig of pijnlijk zijn.

Iedereen is welkom op de yogamat, de lessen zijn geschikt voor mensen van alle leeftijden en je hoeft er ook niet lenig of fit voor te zijn.